Coxton Varázsló- és Boszorkányképző Szakiskola Románia szívében
Harry Potter világában játszódó, valós idejű fórum alapú szerepjáték
 
FőoldalHomeRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Staff Team
Staff Team ~
Akikhez fordulhatsz

Jonathan Coxton
Igazgató

Teofana Enescu
Házvezető

Analisa Carp
Házvezető

Irisa Ciorei
Iskolapszichológus

Mara Sîrbu
Tanársegéd

Péterfy C. Soma
Prefektus
Tanársegéd

Tsicsói Hargita
Prefektus

Jenny Miles
Prefektus

Solomon Ahalanei
Prefektus

Anica Oprescu
Prefektus

Top posters
Jonathan Coxton
 
Péterfy C. Soma
 
Angela Bahneanu
 
Tara Black
 
Lucius Marga
 
David Rowle
 
Alisa Coxton
 
Gavril Lucian Baticescu
 
Teofana Enescu
 
Gabriela Bivol
 
Halloween Zsetonok
Sárgák - 14
1. Péterfy C. Soma - 2
2. Casian Dobaru - 2
3. Analisa Carp - 3
4. Jenny Miles - 3
5. Irisa Ciorei - 1
6. Steven Blackfield - 3


Zöldek - 8
1. Tara Black - 1
2. Anica Oprescu - 3
3. Stefan Moromete
4. Mia Gart - 2
5. Alba Oprescu - 2
Top posting users this month
Dicsőségfal
Legjobb Halloween Jelmez tulajdonosai

Alba Oprescu

Analisa Carp


Októberi dicsőségfal

Stefan Moromete
A hónap új karaktere

Dimitrie Udrea
A hónap pontszerzője

Tara Black
A hónap női karaktere

Steven Blackfield
A hónap férfi karaktere


Lucius Marga
Iskolaelső
Másodikos évfolyamelső

Mia Gart
Elsős évfolyamelső

Teofana Enescu
Év Tanára

Panagan
a Házkupa nyertese

Üzenőfal

Share | 
 

 Útvesztő

Go down 
SzerzőÜzenet
Alisa Coxton
Tanár
Tanár
avatar

Hozzászólások száma : 551
Kor : 36
Regisztráció : 2008. Jul. 12.

TémanyitásTárgy: Útvesztő   Szomb. Márc. 12 2011, 05:49

Útvesztő
Egy misztikus hely. Nagy vonalban ez az útvesztő megfogalmazása. Nevezhetjük labirintusnak is. Több legenda is övezi a világon több helyen is fellelhető kusza építményeket, melyre nem lehet választ találni, hogy igaz-e avagy sem, de hát ez benne az érdekes. Egyik ilyen példa egy történet, mely valamilyen szinten kötődik ehhez a helyhez:

Sehol sem volt annyi tehetséges ember, mint Athénban; köztük is legelső volt Daidalosz, aki feltalálta a kalapácsot, a fúrót és csodálatos szobrokat faragott velük. Unokaöccse, Talósz a fűrész feltalálója- azonban veszélyeztette elsőségét, így a nagybácsi a mélybe taszította őt. A megtorlás nem maradhatott el: halálra ítélték. Az utolsó pillanatokban azonban sikerült fiával, Ikarosszal Kréta szigetére menekülnie, ahol éppen Mínósz király uralkodott és pont kapóra jött neki. A királyné ugyanis egy bikafejű szörnyet hozott a világra, akire a király család nem volt büszke, így megbízták Daidaloszt, hogy egy olyan labirintust építsen, amelyből Minotaurusz sosem találhat ki. Miután a labirintus megépült, a király fizetség helyett Daidaloszt és Ikaroszt is bezáratta a labirintus tornyába, nehogy kitudódjon a család szégyene.

Talán a történet végét mindenki ismeri, de ha nem az sem baj. Ez az útvesztő avagy labirintus nem más, mint az előbb említett Daidalosz által megépített hálózat. De hogyan is lehet, hogy ez a labirintus a Gyimesi táj lélegzetelállító hegyvidékein van, míg a mitológiában Kréta szigetét említi? A válasz egyszerű: Még nagyon régen, mikor még az iskola sem épült fel és ezen események megtörténtek, a kódexíró szerzeteseket varázslattal manipulálták, hogy a turpisságok ne derüljenek ki és téves feljegyzéseik maradtak a mai korra. Az iskola jóval később épült, de az útvesztő már itt állt. Igazgatónk volt az első, aki bejárta eme monstrumot és ő volt az, aki felvázolta térképként is, hogy majd a későbbi nemzedék igazgatói is tudjanak tájékozódni. Valójában Daidalosz sem Athénban élt és a történet többi részében is van kivetnivaló. Ebben az útvesztőben immáron nem él minotaurusz, hiszen annyi évezred elteltével már réges-rég elpusztult és a maradványit eltűntették. Manapság iskolai rendezvényekre használatos, bár Engedély nélkül tilos a belépés és, aki megpróbálja, súlyos pontveszteségek érhetik házát vagy még rosszabb, akár meg is halhat. Igaz engedéllyel is eléggé kockázatos a belépés.
Útvesztőnk eléggé nagy, hiszen a célja az, hogy mindenki vesszen el benne és csak az alapítók tudják belőle a kiutat fejből, azonban van egy térkép, mely elvezet a közepére illetve onnan a kifelé vezető utat is megmutatja. Mivel az egész iskola területén egyetlen egy példány van belőle, ezért vezetők gondosan elzárták a kíváncsi diákok és egyéb rosszakarók elöl. Kecses építményünk sövényekből és falakból áll. Belülről kifelé menet ez a látvány fogadhat. Azonban ezeknek a falai akár a tíz métert is elérhetik, így nehéz kirepülni belőle bárminek is vagy bárkinek. Nagyon élőlények sem lakják, mert annyira zord és kihalt az egész, hogy nem sok faj leli kedvét benne. Ahogyan haladunk befelé lassan, de biztosan átveszi a helyét a sövény, mely még rosszabb, mint a fal igaz az kemény és hideg, de a sövény tüskés, így ha valaki óvatlan, akkor bizony belegabalyodhat, és ha nem talál rá senki sem rossz vége is lehet a vakmerőségének.
Most jön az a mondás, hogy minden jóban van valami rossz illetve minden rosszban van valami jó. Nos itt, igaz ezt kevesen tudják, de ezen útvesztő közepén egy gyönyörű tisztás helyezkedik el. Mivel maga az útvesztő is óriási ez a tisztás is az. A fűszálak két métert is meghaladják és a fák az eget súrolják. Azt hihetné az ember, hogy az óriások világába csöppent, de ez nem így van. Csupán a természet furmányosságainak köszönhető ez a természeti tünemény, na meg egy kis varázslatnak. Befelé haladva a tisztáson fokozatosan csökken a táj mérete és a fűszálak is csak derékig érnek. Ekkor megpillanthatunk egy nagy sziklát melyen különös, idegen írásokkal van tele. Jelentését nagyon senki sem ismeri, hiszen olyan régi, hogy ezen a nyelven már senki sem beszél. Itt élhetnek állatok vagy kisebb szörnyek, akik néha a útvesztőt is körbe járják a behatolókkal szembe. Védelmet nekünk, idegeneknek nem nyújt semmi csak varázstudományunk. De mivel ezen a helyen nem sokan jártak, így ettől nem kell tartani és ezt a nagyvilág nem is tudja.

Chrysanta
Vissza az elejére Go down
 
Útvesztő
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Darwin útvesztője [Event]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Coxton Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola :: Coxton Kastély és környéke :: Udvar-
Ugrás: