Hozzászólások száma : 32 Kor : 26 Hely: : Coxton birtok Regisztráció : 2013. Oct. 07.
Tárgy: Re: Konyha Vas. Nov. 10 2013, 20:36
* Cas szépen kihúzza magát a hagymaszeletelés alól, így az nekem marad. Nem bánom, végül is vágtam már egyszer-kétszer hagymát, annak is meg van a maga módszere. Mondjuk az tény, hogy én anno búvárszemüveggel vágtam, így megúsztam azt a kínos helyzetet, vagyis a könnyes szemeket. De itt nem hinném, hogy fel lennének szerelve búvárszemüveggel, vagy valami hasonlóval, így meg kell szenvedtem vele. Casian sonkáért és baconért megy a hűtőhöz, én addig el is kezdem szeletelni a hagymát. Vagyis előtte szépen lepucolom a héját és csak utána vágom ketté. Közben el is dől mennyi tojásból fog készülni az a rántotta, amit Cas intéz. Remélem összehozzuk ezt a kaját, mert ami engem illet már kezdek nagyon éhes lenni. Képzelem, hogy ő mennyire lehet az, hiszen még az előcsarnokban megemlítette, hogy enne valamit.* - Először is kellene egy kés, nem? Azzal apró darabokra vágod és beleöntöd a tojásba. Én meg megpróbálkozok a hagymapirítással... * vakargatom a tarkómat, mert egyelőre azt kell megoldanom hogyan kapcsoljam be a tűzhelyet. Odalépkedek a sütőhöz és elkezdek tekergetni mindent, mire el kezd izzani az egyik kis kör.* - Remek! * egyenesedek fel, majd a serpenyőt előkerítve öntök bele egy kevés olajat, amit rá is teszek a tűzhelyre. Később beleszórom az apróra vágott hagymát és, ha az emlékezetem nem csal, mindent jól csináltam.*
Casian Dobaru Első évfolyam
Hozzászólások száma : 101 Kor : 27 Regisztráció : 2008. Aug. 04.
Tárgy: Re: Konyha Vas. Nov. 10 2013, 20:53
[nov. 5., este]
*Kissé ügyetlenkedve, de végül csak sikerül feltörnie a tojásokat, s egymás után pottyantja bele a tálkába.* -Aham...*Jegyzi meg, de még mindig nem teljesen rajong az ötletért. Végül lepakolja az időközben ismét kézbe kapott habverőt, és kés, vágódeszka után néz ő is, hogy aztán tovább ügyetlenkedve, formátlan szeleteket vágva, lassan felaprózza a sonkát meg a bacont.* -Szerinted ezt most tegyem bele a tálba vagy előbb verjem fel a tojást, és csak utána?*Jelenleg Toma az ész kettejük közül. Azért most örülne, ha egy lány is köztük lenne, úgy gyorsabban is menne minden, mert már valóban nagyon éhes. Sőt, farkaséhes. Szerencsére a tűzhellyel sem akad gondjuk, mágikus módon működik az egész, így mikor rákerül a serpenyő, azonnal fel is gyullad a láng, Tomának már csak a láng nagyságát kell szabályoznia.* -Te hallod, nem kéne kicsit több olaj?*Jó, Cas mondjuk beletöltené az üveg negyedét. Pedig nagyon is jól van az az olajmennyiség úgy, ahogy van.*
//És a 100. hsz-em. *.*//
Toma Zamfirescu Első évfolyam
Hozzászólások száma : 32 Kor : 26 Hely: : Coxton birtok Regisztráció : 2013. Oct. 07.
Tárgy: Re: Konyha Vas. Nov. 10 2013, 21:06
* Csak elügyeskedek a hagymával és ahogy elnézem Casian is meg van a tojásfeltöréssel. A hagyma apróra vágása stimmel, a héját majd később dobom ki, mert ugye előbb meg kéne találnom a kukát. A kérdésre felé fordulok és a tálra nézek.* - Ööö... * milyen értelmes válasz. Hallott egy magánhangzót.* - Szerintem előtte kéne felverni a tojást. * vonogatom vállam, bár úgy lenne logikus, ha miután meg van a tojás folyós, narancssárga alakja, utána öntsük hozzá a sonkát és egyebeket. Ahogy a tűzhelyhez érek nem kell sokat tekergetnem a gombokat, mert magától kigyullad a tűzhely és csak szabályoznom kell. Hű, micsoda egyszerűség, ide többet kéne járni. El is kezd pirulni a hagyma, miután olajat öntöttem hozzá. Reményeim szerint finom lesz, de ez akkor derül ki, amikor megkóstoljuk.* - Több olaj? Gondolom ennyi elég. Kéne egy fakanál, hogy ne égjen oda a hagyma. * pillantok körbe.*
Casian Dobaru Első évfolyam
Hozzászólások száma : 101 Kor : 27 Regisztráció : 2008. Aug. 04.
Tárgy: Re: Konyha Vas. Nov. 10 2013, 22:00
[nov. 5.]
-Oké, akkor előbb felverem.*Bólint, majd a kést a vágódeszka mellé pakolva veszi ismét kézbe a habverőt, s kezdi felverni a tojásokat. Az olajos dolgot annyiban hagyja, Toma csk jobban tudja, mint ő. A srác következő kijelentésére azonban gyorsan körbenéz.* -Olyat, mint pölö az ott?*Bök fejével a tűzhely fölötti ki fogasra, ahol különböző méretű fakanalak, levesmerők, foghagymatörő és zöldséghántók is sorakoznak. Közben még mindig a tojást veri, egyik kezével a tálat foga, másikban a habverő dolgozik.* -Szerinted így már jó? Mehet bele a hús?*Mutatja kissé megdöntve a tálat, hogy barátja is láthassa annak tartalmát.*
//és ismét fagyunk^^//
Tara Black Első évfolyam
Hozzászólások száma : 602 Kor : 26 Hely: : Coxton Regisztráció : 2013. Mar. 22.
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 19:17
*Mikor elmondom hogy fázom Stev felkap és a kastélyba rohan velem. A konyhába megyünk. * -Köszi de tudtam volna magamtól is menni. És ha egy kicsit később érünk be nem fázomeg. De köszönöm.*mondom és adok az arcára egy puszit. Majd elkezdek teát főzni.*
Steven Blackfield Hatodik évfolyam
Hozzászólások száma : 367 Kor : 34 Regisztráció : 2012. Jun. 29.
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 19:31
- Nem baj, attól még óvatos voltam. Biztos akartam lenni benne, hogy nem fázol meg *dörzsölöm a tarkóm, végül mosolyogva viszonozom a puszit. Figyelem, ahogy teát főz.* - Egyébként itt sem voltam már egy "kis" ideje *nézek körül* - Remélem a régebbi manók dolgoznak még, ők jól főznek...
Tara Black Első évfolyam
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 19:38
-Ez nem a manók titkos konyhája.*mosolygok rá. Nem mindíg olyan barátságosak. Múltkor mikor belógtam úgy kipenderítettek hogy a lábam sem érte a földet.* -Itt töbször voltam. Álltalában tanulás vagy edzés közben megfeledkezem az időről és lekésem az étkezéseket. Ezért álltalában magamnak kell főzni.*mosolygok rá.*
Pistol Alexa Első évfolyam
Hozzászólások száma : 244 Kor : 25 Hely: : Coxton varázsló iskola Regisztráció : 2013. Jul. 16.
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 19:47
*Alexa a gyakorlás után ide jött.Megéhezet és a menza zárva van.Csak egy almát akar enni.Az íjával a hátán lép az ajtóhoz.De ott meglátja Stevent meg a barátnőjét.Alexa Stevent a bocsánat kérése után nem is látta.*
A hozzászólást Pistol Alexa összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Nov. 27 2013, 19:56-kor.
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 19:52
*Kínos. Összekevertem egy másik helyszínnel. Igen, nyilván a manóknak lett volna pár szava ahhoz, mit keresünk itt, főleg este. Látszik, hogy vissza kell rázódnom a sulis életbe, bár ez nagyrészt már sikerül. Rátaláltam a barátnőmre, lett egy barátom és egy ellenségem.* - Oh, hoppá! Akkor ez csak sima konyha, igaz? *kérdezem mosolyogva, majd türelmesen végighallgatom* - Hmm, ez bizony nem jó, abban viszont biztos vagyok, hogy finomakat főzöl *csókolom meg homlokát, mikor egy szag megcsapja az orrom.* - Itt van valaki *jegyzem meg montonon, majd oldalra pillantok, egyenesen a barna hajú lányra, aki nem más, mint Alexa...*
Tara Black Első évfolyam
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 20:06
*Csak mosolygok a reakcióján mikor rájön hogy elkeverte a két helyet.* -Igen. Ez egy egyszerű konyha. Múltkor elmentem a manókhoz hogy egy kis sütit kuncsorogjak mire páros lábbal rúgtak ki. Nem valami szívéjesek. Bár köztük is vannak kivételek.*mondom majd a két bögrébe tőltöm a forró vizet. Elmosolyodom mikor homlokon puszil.* -Ha szeretnéd össze dobhatok valamit. Bár tudod én nem eszem húst.*mondom majd megdermedek mikor megszólal. Nem számítottam senkire.*
Hozzászólások száma : 244 Kor : 25 Hely: : Coxton varázsló iskola Regisztráció : 2013. Jul. 16.
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 20:12
*Alexa látja Steven reakcióját.De bátran megy tovább.* -Sziasztok.Bocsi a zavarásért.Csak egy almáért jöttem.
*Leveszi az íját nehogy megüsse a töbieket.És elsétál a gyümölcsökhöz*
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 20:21
- Igen, elég rossz néven veszik, ha a területükön ólálkodsz, de szerintem rossz dolog felkapni a vizet egy ilyen apróság miatt. Az a legnagyobb szerencse, hogy mindig akadnak kivételek, akik sosem különböznek túl sokban a többiektől, mégis mások *tűnődöm hangosan, az egyik konyhapultnak támaszkodva, majd gondolok egyet és egy puszit nyomok Tara homlokára.* - Igen, tudom! Szerinted van haal? *kérdezem csillogó szemekkel, majd a levegőbe szagolok. Egyértelmű, hogy egy ember jött ide, de hogy ki, csak akkor esik le, mikor oldalra pillantok.* - Nem zavarsz *kihorgászom a nyilat a lány íja alól és közelebbről kezdem el szemrevételezni* - Nagyon hasonló ahhoz a karóhoz, amivel akkor eltaláltál, csak szerencséd volt, hogy akkor még nem tudtam nagyon kordában tartani magam. Amúgy olyan, mint egy mini karó, csak a tollak nem kellenének a végére. *mondom hirtelen. Akkor csak azért sikerült neki, mert küzdöttem a vámpírság ellen és mikor visszatámadhattam volna, inkább elfutottam, már amennyire el tudtam...*
Tara Black Első évfolyam
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 20:31
-Nyugi van hal.*mondom mosolyogva egyik bögrével a kezemben. Arcóra fagy a mosoly mikor egy számomra ismeretlen lány lép be. De Stev úgy látszik ismeri. Mikor a nyilat kezdi szemre vételezni és meghallom mit mond, megremeg a kezem ahogy megszorítom a bögrét. * -Mi? A karó?*kérdezem meglepve és rájövök hogy ez a lány támadta meg annak idején Stevent. Ahogy dühömet próbálom kontrollálni megreped a bögre a kezemben majd darabokra törik.*
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 20:38
-Akkor jó.*Mondja Alexa.Érzi hogy Steven kiveszi a nyilat az íja alól.* -Azért hasonlít rá mert én gyártottam őket.
*Steven barátnője ahogy széttörte a bögrét,Alexa rögtön ugrik hogy feltakarítsa.Felkapkodja a bögre darabokat a földről.Figyel arra hogy nehogy megvágja magát.*
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 20:49
- Szupeeeeer! *visítok fel kitörő örömmel. Kár, hogy nem tart sokáig. Alexa belép és leteszi az íját, én pedig kapva-kapva az alkalmon óvatosan felemelem és kihúzom alóla az apró nyilacskát. Kicsit vékony, elég törékenynek hat és a hegye is, mintha elkezdett volna tompulni. Nem túl alapos munka, de a csaj még mindig egy tini, méghozzá egy városi, nem pedig egy bennszülött.* - Igen, őő volt az, aki megsebesített *fordulok Tara, majd Alexa felé. Eléggé meglepődöm a széttörő bögrén, viszont a barnaság már ugrik is, mint egy készséges cseléd.* - Nem írtam alaposan körül, amikor meséltem róla *vonom le a következtetést, magam elé emelve a fegyvertartozékot, ami hamarosan elkezd megfagyni. Nekem ez a másodlagos "képességem", de nem teljes erő. Egy elefántot, meg hozzá hasonlóan nagy, erős állatokat nem tudok fogva tartani, max egy őzig bírom a strapát, másrészt meg jobban megy az, ha több kicsi jégcsappal illethetek másokat, csak ritkán használom ezt. A nyíl teljesen megdermed, végül a kezem által lesz porrá.*
Tara Black Első évfolyam
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 21:03
*A vidámságom helyét átveszi a düh. Olyan elemi düh lep el hogy a kezemben lévő bögrét eltöröm. Ritkán vagyok ilyen dühös. A csaj azonnal ugrik hogy össze szedje a szilánkokat. *~Komolyan nem veszi a lapot? Még van képe jópofizni Stevvel? Mikor majdnem megölte? ~* gondolkodom és közben még jobban össze szorítom az öklöm aminek hatására a tenyeremben maradt szilánkok még mélyebbre fúródnak. Ujjaim közt egyre több vér patagzik amit meg sem érzek. * -Van képed bájcsevegni azután hogy majdnem megölted Őt? *kérdezem és össze szorítom a fogaimat. Nagy erő kell hogy visszafogjam magam.*
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 21:11
*Alexa tudja hogy ez a nyíl egy picit el van használódva.És aztán meglátja hogy Steven a nyilat megfagyasztja.* -Óóó ezt még akkor nem tudtad. *Mondja gúnyosan,mikor megszólal Steven barátnője.* -Ájunk meg egy pillanatra.*Mondja Alexa aztán a fiúhoz fordúl.*
-Ááá szóval nem mesélted el a tejes sztorit.
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 21:24
- Hé Tara, vérzik a kezed! *jegyzem meg félhangosan, és odasietek mellé. Amíg dúl benne az erő, biztos, hogy alig érez fájdalmat, de mikor a düh alábbhagy, biztosan nagyon fogja fájlalni, sőt! Ha fél még a vértől, biztosan rosszul lesz. Észrevétlenül kihúzom a szilánkokat a kezéből és bekötöm, mert vérzik. Ideiglenes megoldásnak megteszi azzal a ronggyal, amit csakúgy random felkapok.* - Valóban nem volt ilyen erőm, de most van, ami pedig a sztorit illeti, nem ártana ha 14 évesen értelmeznéd, ami a szavak mögött van! Tudja a teljeset, csak azt nem, hogy nézett ki a csitri, aki elkapott. Undorító vagy kívül-belül. Te mit gondolsz? *félgi hozzá, félig kedvesemhez szólok, aki elég dühösnek tűnik.*
Tara Black Első évfolyam
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 21:41
*Egyedül azt tudtam hogy ide jár az a személy akinek majdnem sikerült elvennie tőlem Őt. Egyre jobban fokozódik bennem a düh és alig érzem meg hogy Stev kifeszíti az öklömet hogy kiszedje a szilánkokat hogy ellássa a kezem. A dühöm gyorsan átcsap rosszulétté mikor megérzem a vér jellegzetes fémes szagát. Kicsit megingok de nem hagyom hogy ez a cafka gyengének lásson.*~Tedd már túl magad rajta. Nem félhetsz örökre a vértől. Mikó voltál. Nem engetheted meg magadnak a gyengeséget.~*dorgálom magam. Nem hagyhatom hogy most legyek rosszul. Bár ha a csaj vére lenne nem hiszem hogy érdekelne.*
Tárgy: Re: Konyha Szer. Nov. 27 2013, 22:10
*Fejcsóválva kifeszítem az öklét. Két ujjammal óvatosa megfogom a bögre maradványait és kihúzom, majd hevesen kutatni kezdek kötözőanyag után. Találok is egy régi rongyot. Alaposan kimosom, ezután lekötöm a sérülést. Tara nem kap teljes ellátást, de ideiglenes megoldásnak jó, jelen helyzetben. Alexa pedig továbbra is csak áll, kedvesem meg elég rosszul fest. Kezd ráébredni arra, hogy vérzik és a vér látványa teszi ezt?* - Hé, ne törődj vele! *fordítom magam felé. Terelni kezdem a konyhaajtó felé. Hátranézek, s odavetem a lánynak, hogy forduljon fel, végül elhagyom a konyhát a lány társaságában.*
Tárgy: Re: Konyha Hétf. Dec. 02 2013, 20:25
*Alexa lejött enni.Lekéste a vacsorát.Nagyon sokat tanult.És az a baj hogy tanulás közben álmodozot.Oda sétált a konyha szekrényhez.Belenéz és látja hogy van benne olaj,liszt,cukor.Ezeket kivette.Utána belenézett a hűtőbe ott van tej,tojás.Azokat is kivetette és elővet egy serpenyőt meg egy tálat.*
Victor Alecu Első évfolyam
Hozzászólások száma : 31 Kor : 27 Regisztráció : 2012. Nov. 30.
Tárgy: Re: Konyha Hétf. Dec. 02 2013, 20:33
*Lemegyek a konyhába.Éhes vagyok.Ahogy leérek látom hogy Alexa ott sürög forog.Most pont az ajtóval hátal áll.Oda sétálok és át karolom.* -Szia.*Köszönök neki.Ő hátra fordul és megcsókol.* -Mit csinálsz?*Kérdezem a számat nyalva* -Kaphatok én is?*Kérdem.*
Tárgy: Re: Konyha Hétf. Dec. 02 2013, 20:38
*Alexa érzi hogy valaki átöleli.Hátra fordul és látja hogy Victor az.Megcsókolja.* -Szia.Palacsintát.*Mondja.* -Ha te sütöd. //fagy//
Hámorszky Honoráta Ötödik évfolyam
Hozzászólások száma : 108 Regisztráció : 2009. Aug. 04.
Tárgy: Re: Konyha Szomb. Dec. 07 2013, 22:40
*Legjobb barátnőjével, Jenny-vel ténykedik a konyhában. Elméletileg omlettet szeretnének csinálni a srácoknak, így kedveskedve párjaiknak.* -Én felverem a tojást, te felszeled a kolbászt és a bacont?*Néz hátra a lányra, miközben már a hűtőszekrény ajtajában áll, fél szemével annak tartalmát mustrálgatva.*
A hozzászólást Hámorszky Honoráta összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 07 2013, 23:10-kor.
Jenny Miles Ötödik évfolyam
Hozzászólások száma : 398 Regisztráció : 2008. Jul. 14.
Tárgy: Re: Konyha Szomb. Dec. 07 2013, 22:43
*Ahogy felvetett szobatársnője és barátnője az ötletet, azonnal igent mondott, miután nagyon unatkozott, legalább elfoglalják magukat így nem sokkal karácsony előtt. A manókat meggyőzték, hogy szabad kezet kapjanak, így most szabadon randalíroznak a konyhában.* - Persze. Mit tegyünk még bele? Hagymát ne? *Kérdezi érdeklődve, miközben előszedi a kolbászt és a bacont.*